Monday, May 24, 2021

Perang Hamas Israel

Mari gua simpulkan Perang Hamas vs Israel.

Pihak Hamas (Palestine) menang dari segi dapat semua support kewangan (financial) manakala di pihak Israel menang dari segi Iron Dome dah proven tested dimedan pertempuran.

Hamas dapat duit (dana)

Israel boleh start promote dan jual teknologi Iron Dome tu...

Masyuk.... Masyuk..

P/S: Pada perang Iraq/Amerika, Kereta Kebal Abrams US yang glamer itu telah berjaya dimusnahkan oleh peluru berpandu anti kereta kebal dari jenis Metis-M dan Kornet-E.

Yang menariknya... kedua-dua jenis peluru berpandu anti kereta kebal tersebut bukannya milik Iraq tetapi milik satu negara lain...

Dan pada masa tu hanya 3 negara ja yang memiliki peluru berpandu itu... Russia, Cuba dan Malaysia..... Hahahaha ... siapa yang punya aaa... hahaha... gua takmo citer kat sini... you all tau la kan... Hahaha

Hasilnya... selepas itu ramai yang start nak beli Metis-M dan Kornet-E nih... Negara kat Selatan Malaysia tu punya la tak suka Malaysia memiliki banyak stok menatang nih.... Hahaha... sebab tu kita tak perlu banyak kereta kebal...

Hahahahahaha

P/S/S ... Kenapa kita antara negara di rantau ini guna Exocet pun satu cerita gak... Ekslusive untuk Malaysia sahaja..... dari tahun 70'an ... peluru berpandu terbaik untuk anti kapal dan anti kapal selam.